Andelsodlingen


Morot.jpgKöp dina grönsaker odlade så lokalt du kan!Morot.jpg

Vi erbjuder möjligheten att köpa giftfria grönsaker odlade av händer du känner till!!
Under 15 veckor från mitten av juni (detta varierar lite beroende på när säsongen kommer igång) får du hämta grönsaker på gården på tidigare avtalad dag. Din kasse är baserad på Hel eller Halv andel och vi ser till att det är ett varierat utbud som passar till ett flertal måltider under veckan. Är det någon gröda du inte är intresserad av så kan vi självklart anpassa din kasse.
Vi kan även erbjuda er som är boende i Älmhultstrakten samma möjlighet att hämta upp en kasse varje vecka då vi har stadig leverans dit. 2020 har vi ett samarbete med Muff i Älmhult. Beställda grönsaker kan då hämtas upp efter kl. 16 på måndagar. Hör av er om ni är intresserade!

_____________________________________________________________________________________________
Andelserbjudandet för 2020             Andelserbjudande 2020.pdf

Hel andel: 4050 kr
Leverans en gång i veckan med grönsaker till ett värde av 270 kr av vad säsongen erbjuder
Halv andel: 2025 kr
Leverans en gång i veckan med grönsaker till ett värde av 135 kr av vad säsongen erbjuder

Även om säsongen redan är igång så går det bra att hoppa på veckoleveranserna även nu. Vi kommer bara överrens om vad resten av säsongen är värd och räknar om priset! Varmt välkomna med din beställning!
_____________________________________________________________________________________________
191119_082030_4.jpgUntitled 46.jpg
Vi har ett ständigt pågående utvärderingsarbete och försöker vara så lyhörda vi kan för era önskemål och vilka grödor som är av intresse. Förutom er som privatpersoner har vi även ett samarbete med Tingsryd Kommun och levererar till ett flertal av de olika äldreboende som finns i kommunen samt att vi under högsäsong även levererar vissa specifika grödor till restauranger i Växjö, Tingsryd och Älmhult.


Varför andelsodling?
Vi startade vår andelsodling 2018 efter att ha sålt grönsaker lokalt i flera år. Denna satsning är för att få ett hållbarare sätt att producera våra grönsaker så att vi kan erbjuda dem bättre och under längre tid på året.
Ni hjälpte till genom att betala in för era andelar i början av säsongen och bidra till de löpande kostnader som vi har under säsongen. Vi får enklare att hålla igång vårt arbete som liten grönsaksproducent och ni säkrar att få prima och nyskördade grönsaker att festa på varje vecka.
I början av säsongen har kanske kassen lite färre olika grödor men detta fylls på och kompenseras allt efter att säsongen kommer igång. Ni som kunder kommer alldrig att få mindre till värde under sängongen men det kan variera lite från början till slutet på produktionen.

Ni får köpa grönsaker producerade lokalt, giftfria och av händer ni känner till!